Sportpedicure

Feet & Care is gespecialiseerd in het verzorgen van voeten bij (professionele) sporters.


De primaire doelstelling is het verbeteren en/of optimaliseren van de conditie van de voeten van de atleet.

Feet & Care richt zich daarbij specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid van huid en nagels van de voeten van atleten.

De werkwijze van bestaat uit het voorkomen, verminderen en/of opheffen van huid- en nagelproblemen van de voeten.

Een sportvoetverzorging is inhoudelijk vooral gericht op het toepassen van voetverzorgingsmethoden en technieken bij sport gerelateerde problematiek. De sportpedicure kan een analyse maken van de voet-, huid- en nagelbelasting bij diverse takken van sport, een behandelplan opstellen, de behandeling uitvoeren en juiste adviezen geven. Het geven van advies kan over allerlei onderwerpen gaan zoals juiste voetzorg, het maken van een keuze van voetzorgproducten, keuze van diverse hulpmiddelen, adviseren een andere discipline te raadplegen (sportmasseur, sportpodotherapeut, sportfysiotherapeut), etc.


Wat meebrengen tijdens de behandeling:

  • Identiteitskaart
  • Sportschoenen
  • Gemakkelijke kleren aan doen


Uniek in Belgie!

Feet & Care is een gediplomeerde sportpedicure. 

Gekozen voor kwaliteit !Afgestudeerd als Sportpedicure bij " MSP-opleidingen centrum", erkend door het SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg).

Les van topdocenten:

Dr. Margreet Van Putten:  arts/wetenschappelijk onderzoekr/assoiate Lector en verbonden als Docent 1/Teamleider/Hoofd aan de opleiding Podotherapie van Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven.


Mevr. Ingrid Janssen: Sportpodtherapeut

Mevr. Sabine Scheepens: Bewegingswetenschapper en sportpodotherapeut

Mevr. Miranda van Mol: docent Podotherapie Fontys